Magyarósi Csabának igaza van

Alapvetően igaza van. Viszont általánosságban elmondható, hogy nem játékra vesznek macet. Írja is, hogy renderelésnél azért jobban teljesít. Most azt nem tudom, hogy a felső kategóriás játékra való kártyák mennyire jók renderelésben.

baromira nem értek a grafikus kártyákhoz (jó tizenpár évvel ezelőttit követtem a tudást), de befonom a hátamon a szőrt, ha a samsung s7 telefon erősebb grafikus képességekkel rendelkezik, mint egy nagyobb imac, vagy egy powermac.
mert ha így van, akkor megvan a megoldás és még még vékonyabb imac-et lehet gyártani

(egyébiránt meg ez vihar egy szaros biliben. az oculus. ha akarná… de nem akarja)

1 Like

Te egy nagyon okos ember vagy, így gondolom, átlátod, hogy a nem az a gond, hogy nem megy az Oculus akármije Macen, Csaba sem ezt mondja. Hanem az, hogy 700 ezer forintért még nem tudsz olyan Macet venni, amiben nem kétfilléres videókártya van.

1 Like

az ellentmondást abban érzem, hogy egy 700k-s imac nem tudja azt, amit egy 250k-s telefon (és nem Csaba részéről, hanem az oculus)

Csak nehogy az Apple jöjjön egy olyan VR cuccal, amihez nem kell atomerőmű. :)

Hagyjuk mar ezt a Jobs-ozast, regen is ■■■■ volt vga teren a mac.

Igazabol jatekon kivul nem kell nekem a gpu, 980m-et meg ugyse raknak bele :)
Nekem most a 2015-os mbp 13" teljesen jo igazabol nem tudok olyat mondani jatekon kivul ahol keves.

Egyedul a hangszoro hangja tetszett jobban regen.

Mi az hogy nincs konkurencia pc es macen kivul?

Auto es bmw kozott sincs konkurencia? Amugy fecka azt ersd mar meg vegre mindenkinek mast jelent a pro vonal. Es az mp nem tokeletes ezt soha nem mondtam de akinek os x kell megveszi akinek meg nem az nem.

19 posts were split to a new topic: Linux

Teljesen igaz. Szerintem a legtobb “juzernek” boven eleg az igpu

4 posts were split to a new topic: MacBook dockok

Amikor gépet néztem tavaly évvégén, akkor a GPU volt az utolsó, ami érdekelt. Természetesen én is örülnek egy jobb GPU-nak, és Csabával is (meg veletek is) tökéletesen egyetértek ebben. Viszont ha azt nézem, hogy egy MacBook Pro-t mire vesznek az emberek, akkor megértem, hogy miért nem raknak bele erősebb GPU-t a kelleténél. Engem sem érdekelt a GPU. Most persze, hogy néha játszok, így jó lenne. A játékosok amúgy sem vesznek macet. Egyébként is kapható jobb GPU-val, ha kell valakinek (na persze az sem csúcs).

A másik témához: szerintem is tökéletes lehet egy átlag usernek a Linux. Átlag user alatt nem olyan emberekről beszélek, aki dolgozni is akar rajta. Tehát böngészés, filmnézés, stb. Egyetlen egy dolgot leszámítva: ez a külső bármilyen hardver. Akar egy telefon amiről le akarja szedni a képeket, de a gyártó nem csinált hozza drivert, vagy ugyanez a nyomtatóknál, scannereknél. Ha nincs a gyártó által készített driver, akkor alkalmatlan lehet egyeseknek a Linux. Persze a telefon esetében ma már megoldható, hogy a telefon a felhőbe mentsen mindent és onnan le lehet szinkronizáltatni a képeket. De addig amíg a legnagyobb szoftver fejlesztők nem készítik el a Linux változatát a programoknak, addig nem lesz mindenkinek tökéletesen használható rendszer.

1 Like

Igen nem csak az átlagból áll a világ, de azok a termékek amik nem az átlagnak készülnek drágák, ezt vagy elfogadod és ha szükséged van rá megveszed. Vagy mész forumokra sírni hogy drága és neked 500 forinté kell az 50000 HW, de teljesen mindegy mert ugyse veszed meg.

Régen se volt erősebb és még drágább volt arányaiban, a mac-et az OS X adja el. (nem beszélve a mögötte lévő ökoszisztémárol). Nem beszélve arról hogy nincs igazi valós alternativa számomra.

Nem is az a gond, hogy nem a mindenkori csucsot adja, mert ok, ne adja azt. De hogy konkretan evekkel van lemaradva a kozepmezonytol is az azert faj.
Nagy ritkan eszembe jut, hogy valami GPU igenyesebb fronton probalkozzak - shaderek ilyesmi, es hamar visszaulok a helyemre es rajovok, hogy a Macet terveztek valamire, es az a valami nem ez…

Nem azért lesz forró mert közel vannak egymáshoz :)

Kb 3 ev a PRO gepek amortizalasa. Mi meg adunk az Apple-nek nemi eselyt.
A 2016os koltsegvetesben kb 50-50% az uj Z840 es MacPro-k (D500/700) vetele. De ha nem lesz elfogadhato uj MacPro- 2016 Q4tol a Z600 es 800 (840) ki fogja szoritani a MacPro-t. Ez nem maganugy hanem uzlet. A linuxon mar szinte minden fut (lassan mar a free Davinci Resolve is )

3 Likes

Ceges szinten mas szerintem de mint magan ember, biztos nem tudnek valtani. Egyszeren annyival kenyelmesebb szamomra az os x.

És az Adobe dolgokra nagyon nincs alternatíva.