Miért vennék Macet?

Miért vennék Macet? Hosszú lesz.

1. Ha iPhone lenne a telefonom, akkor Macet vennék desktopnak. Amint új készülék előtt állók, ha engem kérdeznek, hogy milyen telefont vegyenek, akkor azt szoktam mondani, hogy szép és jó készülék az iPhone, de önmagában “nem adja ki”, arra jó egy 3-8x olcsóbb Xiaomi is.
  2. Általános komfort. Akár csak a lakossági júzer szokásait tekintve is, sőt ott még inkább. De nekem munka során is fontos, hogy halk legyen, ne süvítsen a venti (állandóan), na meg a trackpad, ami 10 éve USP a hordozható Maceknél, bár már vannak szép próbálkozások más gyártónál is. És ide sorolom azt is, hogy hát elég jó ránézni bármelyik Macre, nem vagyok ilyen szívcsakra-appleblogger ,sőt, de ahogy (most épp) ennek a 2008-as MBP-nek a feliratára rápillantok, van benne valami megnyugatóan elegáns, sokkal inkább, mint egy egyenfekete acer vagy mittudomén.

Nekem is sok (rengeteg) különböző gépem van (szeretek lecsapni olcsón az aukciós oldalakon), egészen bámulatos Vaio, Thinkpad W701, wines, linuxos, minden. De a legkevéséb kompromisszumos - nekem legalábbis - a Macek használata. Úgy hardver, mint OSX szinten.
És ezért vagyok nagyon nagy bajban, mert a legfőbb munkagépem, a late 2011 17" MBP megint a végét járja, most már inkább beteszem az ágy alá, és keresek valamit.
De mit? Egy 15-ös rMBP lesz talán, de akárhogy nézem, nekem ez kompromisszumokkal fog járni, és épp ez az, amit el tudtam eddig kerülni egy Mackel.
Vagy egy late 2012 mini?
Legszívesebben egy 2012-es, utolsó bővíthető, nem retina 15-öst vennék, de ha már beruházás, csak nem egy 5 éves gépet kéne.

2 kedvelés