NAS

Tags: #<Tag:0x00007f8a1bfa14d0> #<Tag:0x00007f8a1bfa1368> #<Tag:0x00007f8a1bfa1200> #<Tag:0x00007f8a1bfa0fa8>

Ipad, infuse, synology nas. Hogyan tudom neten keresztul elerni a syno nast? Ftp szerverrel egy egy filmet le lehet tolteni, de az egesz nas-t hogyna tudom bongeszni. Probaltam ds file letolteni a videot is de azt meg nem tudom attakni infuseba.

Ebbe a topicba johet minden NASsal kapcsolatos kerdes. :-)

Ez oke de az enyem pont egy infuse kerdes :) itt nem fogja megtalalni az aki infuset hasznal.

Jogos, vissza is teszem a hozzaszolast az eredeti topicba.

1 Like

A post was merged into an existing topic: Apple TV Plex, Infuse

Szerver Építés v 2.0. :)

Itthoni mozgókép média tárolás, fényképek videók + a két gép time machine mentése volt a cél.

A tárhelyet mindenképpen szerettem volna RAID 1-ben tudni, hátha megmaradnak az adatok. Kell kb 1 TB a két mac-nek időgépre + 3-4 TB a többi cuccnak. (Filmek, fotók, stb…)

Elkezdtem nézelődni, volt ötletként Airport Time Capsule 3 TB (kiesett, mert 1 lemezes) mindenféle NAS-ok, Qnap, Synology, Zyxel stb. (kiestek a kiváló nagy teljesítményű AnnapumaLabs 1.7 Ghz-es procik, akár 1 GB memória, meg a 2 lemezeseknél RAID 5,10 támogatás…) mindezt persze 100 ezer körül, lemezek nélkül…

Olcsóbb alternatíva kellett, ezért szétnéztem máshogy is. Használt brand szerverek. Végül egy PowerEdge T110-nél kötöttem ki, mert 29 ezer volt a gép, 4 GB RAM-al, Xeon négymagos 2.4-es procival, 4 lemeznyi tárhellyel. Nézegettem a freenast is, sajna a zfs rengeteg memóriát kajál, így kerestem alternatívákat. Végül az openmediavault-nál (OMV) kötöttem ki, debian linux alapú, kis rendszerigényű, egész egyszerűen konfigurálható. Eddig pozitívak a tapasztalatok, majd referálok, mi a helyzet, ha megjöttek a lemezek is bele, és élesben is megy pár hetet.

Egyelőre boldogság van. :)
t110%2Cpng

A ZFS annyi memóriát használ, amennyit hagysz neki. Ha NAS-ról van szó, akkor éppen ideális, ha a benne lévő hardver ki van használva és nem üresen áll.
Mennyi memória van a gépben?

4 GB

(pajkos kerdes)
Ez a vas a 10Gb-es halorol nagyon gyorsan fogja betolni a kliens gepre az excel fileokat? :-)
Mondhatnek hangmintakat is, de nem tudom rendelkezel-e megfelelo mennyisegu ilyen jellegu adattal… :-)

5 Likes

50k egy syno 218j, mi a gond vele?

Mondom 4 lemez. 😉

És még így is drágább. Nem beszélve a picike ramról és az ARM prociról. Van egy 211 a cégnél, igazi kínszenvedés kivárni, mire történik valami, ha a webes felületen kiadsz egy parancsot…

😂

Szerencsére én nem vagyok ilyen professzionális felhasználó. Ráadásul botfülem van, és mégcsak nem is nagyon excelezek. 😂

…akkor agyuval verebre?? :-)

1 Like

Milyen parancsokat osztogatsz neki? De amugy az egy 211es vagyis egy 2011-es model. En egyszer belottem es azota megy max az rsyncet kapcsolom ki vagy be. Sot raid 1et se hasznalok hanem vannak bizonyos mappak amit szinkronizal a ket hdd kozott. Nem kell mindenbol dupla mentes mert ertelmetlen.

1 Like

+1, ha barmi tonkremegy, nehez es draga lesz bele alkatreszt talalni. Fogyasztasrol nem is beszelve.

iPhone browserből is egész kezelhető. image

1 Like

A Plex kurv@jól működik, xbox-ot vettem végül kliensnek AppleTV helyett. Eddig bevált.

Illetve azt is tudom mostmár hányszor bootolt az elmúlt pár évben a vas :)

(Csendben megjegyezném: Eddig az összes hardver ára nem éri el a 70 ezer forintot. 57 W volt a csúcsfogyasztás, 4 disk-el.)

plex

omsa_log

1 Like

Na es az xbox mennyit fogyaszt :D

Fogalmam sincs, de nyilván csak akkor megy, ha használjuk :)

En radugtam a routerre egy wd passport-ot :-)
Arrol mennek dlna-n a filmek a lakasban. Mas funkcioja nincs… keveset fogyaszt es a filmek sem akadnak, meg akkor sem ha tobb kliens log rajta egyszerre.

1 Like