Opensource lett a Visual Studio Code

Tags: #<Tag:0x00007f8a1e158650> #<Tag:0x00007f8a1e15ff40>

Ha esetleg valaki erdeklodik az Atom-hoz hasonlo editorok irant, erdemes megnezni a tobb platformon futo Visual Studio Code-ot, ami nekem valahogy egysegesebbnek es atgondoltabbnak tunik, mint a Github szoftvere.

A Microsoft par napja nyiltta tette a forraskodot is.

Szép ez a felület.

Ilyenkor úgy sajnálom, hogy nem ez lett a szakmám… pedig hogy szerettem a C64 assemblyt. Szép, színtiszta logika, ahol minden szavadnak következménye van, és minden hiba elhárítható… nettó boldogság, mintha Sheldon lennék még Amy előtt :D

3 Likes

Ez egy szövegszerkesztő vagy azért annál több? Ha igen, mit tud?

Debugger azert nem tul sok text editorban van alapbol.

Így első blikkre nagyon hasonlít a Sublime Text 2-re, a beállítás pl nagyon.

Atom alapu, ami ugye siman lenyulta a Sublime Text gui nagy reszet. (Mondjuk azt nem nagyon ertem, hogy ki es miert hasznal Atomot, aminek kb az az egyetlen elonye, hogy opensource, de egyebkent egy lassu vacak. Neha ranezek, hogy hatha, de mindig ket perc utan felidegesit, es letorlom a geprol. )

A Brackets-et ismeritek?

Igen. Aranyos :)

Hogy érted, hogy “aranyos”? :)

Legkevesbe sem. De Node.JS-hez egesz turheto.

Ez egy text editor, nem egy ide. Ingyenes, a Visual Studio Enterprise meg 6000 usd. Hogy kerulnek egy mondatba? :D

Hat, vegul is mindegy, hogy peugeot kerekpar vagy kisteherauto. :D


vagy monodevelop.

Ez a SharpDevelop meg megy?

http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/

Mivel az IntelliJ simán strandlabdázik egy Reactos projectnél, elkezdtem a Codeot használni a frontendes cuccokhoz, és azt kell mondjam, hogy nagyon jó, átálltam Sublime Textről.
Előnyök:
Gyors, sokkal gyorsabb, mint az Atom.
Alapból van benne linter, nem kell varázsolni semmit.
Nagyon jó benne az intelliSense, ami szintén alapból benne van.
Akár csak a gitGutter, egy nagyon alap diff tool, illetve egy teljesen használható felület az alap gites parancsok kezeléséhez.

Nem Code, de Visual Studio: állítólag szerdán a Microsoft bemutatja a Visual Studio Maces változatát. A screenshotok alapján valami egyszerűbb változatnak tűnik.

:-)

1 Like

Azt hiszem én ezeket sosem fogom használni. Mármint a Microsoft termékekre gondolok. Mostanában katasztrófa, amit a win10-zel művel és így hogyan bízhatnék meg bármiben, ami hozzájuk köthető?
Egyébként ezt leszámítva az utóbbi években (Nadella óta) úgy érzem, hogy egyre jobb és szimpatikusabb irányba mozdul a Microsoft. De még mindig óriási lemaradása van, vagy ki kellene dobniuk már végre az ablakon az egészet és akár Unix alapokról újraírni az egészet. (Nem hiszem el, hogy a Win10-ben is a command line annyira buta, hogy a korábbi parancsokat sem jegyzi meg alapból - kilépés után, ami azért a legalapvetőbb dolog szerintem).
Szóval most van egy utolsó verziós Windows (10), amit a végletekig fognak foltozni??? Szerintük ez a megoldás??? Már most az van, hogy kb fél évente változnak a beállításokban az elnevezések és máshová kerülnek. Ezt így képtelenség lesz követni, állandóan csak keresgélni kell majd mit hol találok. Vagy csak lehet a rendszergazdákat szívatják és az általános felhasználók ritkán találkoznak majd ilyesmivel? Már csak azért is érdekes, mert a cégnél ahol dolgozok hivatalosan még nem használunk win10-et kompatibilitási okok miatt. Mégis egyre több gépen van fent és ez a pár géppel is óriási mit szívunk.
Csak egy apró példa: kollégám nem mentette el a munkáját mielőtt elment ebédelni (a hülyéje). Mire visszajött, addigra újraindult a gépe és kiírta, hogy fontos frissítést telepített (asztali gép). Aztán ugyanaz a munkatársam egy szintén win10 laptopján ki kellett kapcsolni az alvás funkciót, mert ha lezárja a kijelzőt, akkor utána nem indul el a windows, hanem újra indul a gépe. Az asztali gépet kb két-három hónapja telepítette frissen, míg a laptopot 1 hónapja. A laptopot csak ritkán használja azóta is, nincs neki feltéve semmilyen program sem szinte.
Mindegy, ezt az utóbbit csak érdekességként írtam.

A command line tenyleg katasztrofa, de felteszel egy conemu-t, meg egy clink-et, es elsz boldogan. (minusz a hulye fajlrendszer, a meghajtokkal meg a backslash-sel.)
(Legegyszerubb ha felteszel a chocolatey-t (https://chocolatey.org/) (ami kb a macports vagy a brew megfeleloje) aztan “choco install conemu” es “choco install clink”, es maris van keresheto historyd, atmeretezheto szines command line, meg minden nyalanksag.)

Ez jó is lenne, de a saját gépemen nem használok command line-t, mivel azon csak kb a levelezést intézem el. Ha meg kimegyek valakihez, hogy valami baja van, akkor nem fogok nekiállni plusz egy programot telepíteni csak, hogy legyen normális command line. :) Amúgy kösz az infót!

Elkezdtem használni a Microsot Vistual Studio Code programot (typescript szerkesztésre).
Nem lenne rossz ez a szerkesztő, de annyi egyszerű hiba vagy átgondolatlanság van benne már az első óra használat alatt…
Például a felhasználó beállítások json fájlban van és úgy is szerkeszthető. Azaz nem, mert egy másik fájlban kell felülírni az alapbeállítást. Tehát ahol az összes beállítás látható ott még mindig az alap beállítás látható és mindig fennakad a szemem, hogy ezt én már átállítottam, és minden egyes alkalommal meg kell néznem a másik fájlt, hogy tényleg felülírtam-e vagy sem.
A másik, hogy ha felülírom az alap betűtípus nagyságát, akkor átállítódik… ez rendben. Majd ha kitörlöm vagy visszaírom az eredetire, akkor nem változik a kód betűtípusa, mert értékelte, hogy nem írtam felül az eredetit, de arra már nem jön rá, hogy nem az eredeti betűtípus van a kódban. Újra kellett indítanom, hogy megint az eredeti betűtípust kapjam.
Aztán az autosave funkció. Tök jó, be lehet állítani delay-t. Persze annyi esze nincs, hogy ne mentsen rá a fájlra, ha szintaktikai hiba van, ugyanis szépen jelzi, hogy hol van a hiba, de annyi esze nincs, hogy legalább be lehessen állítani, hogy ilyenkor még ne mentsen…
Szóval ez a része egy nagy katasztrófa.