Sorozatok

Nekem is toplistas a sorozat. Arra leszek kivancsi, mi korul forog majd a tortenet a kovetkezo evadban.

Mi most a Sinner-t kezdtük el nézni. Vicces, mert ki volt írva, hogy új részekkel. (Mármint második évad megjelent). Jónak tűnt, rákattintottunk. Erre 4 rész után kiderült, hogy a második évadot indította el nekünk e Netflix, és az első évadot nem láttuk. :)
Mindenesetre külön álló sorozatnak néz ki, talán az egyik főszereplő van csak ott az első évadban képek alapján.
Mindenesetre a második évadot ajánlom. Az elsőt egyelőre még nem tudom ajánlani. :)

You. Bár nem mai, de csak kb. egy hónapja került fel a Netflixre. Megvett kilóra!

Az Outlandert meg imádom, kár, hogy vége. Lehet azért élvezem egyre jobban, mert egyre jobban értem, amit mondanak. Már ritkán kell megállítanom vagy visszatekernem, hogy felfogjam miről is beszélnek. :)

Killing Eve!

Évadzáró epizóddal együtt is jó? Nézem a kritikákat, és látok némi elégedetlenséget, bár ájemdíbín 8,3-at kap.

Melyik? :D

A Killing Eve. A You-t letöltöttem különösebb utánaolvasás nélkül. A tippet ezúton is köszönöm :)

Nekem (ünk) nagyon bejött, kicsit fura volt es varhato a befejezes, majd meglatjuk a folytatast ;)

Vettem egy androidos TV-box-ot. 😂

Nyilván egy olcsót, ami egyfolytában fagyogatott, de a libreelec + kodi kombóval használható. Rákaptam a sorozatokra. Most épp a shield ment le (3 hét alatt) és kiderült, hogy a 4. Évadtól már nincs magyar szinkron. Van valami mód a feliratok beszerzésére (a párom miatt) vagy csak én fogom nézni ezután? 😀

Persze, hogy van :)
minden (is) van:))
komolyra forditva, opensubtitles es feliratok.info (aka supersubtitles) addon-t kell keresned, hozzaadnod a kodihoz, majd az Opensubtitle esetben beallitanod az accountodat (amit elotte a honlapjukon letrehoztal;)
kodiban okosan ugyesen a feliratok menuben megadod a kivant nyelvet (saccolom, a magyart), esetleg alkalmazhatsz egy autosub nevu addont is ami lehuzza automatikusan az elso nyelvhelyes feliratot (ill amit a cimhez tud igazitani), de ezzel azert neha adodnak problemak, marmint, hogy nem a megfelelo feliratot talalja meg, ami annyiban merul ki leginkabb, hogy nem jo a felirat idozitese.
Ezert a legbiztosabb megolas a manualis kereses hozaadas. Filemt’sorozatot elinditod, lejatszo kezelopanljen talals elerhetoseget a feliratok menuhoz, ott pedig a letoltest valasztod (celszeru kodiban megadni, hogy felirat letoltes alatt szuneteltesse a lejatszast iegy semmirol nem maradsz le a filmbol;)-de ha jol emlekszem ez alapbeallitasban aktiv, de nezz ra.

Nem tudom milyen addont hasznalsz de vannak amik szinten maguktol is keresnek feliratot, sajat tapasztalat szerint kicsit jobb talalati arannyal mint az autosub.

Egyeb javaslat: erdemes a taviranyitora a keymap addonnal raprogramozni a felirat kesleletes/elorjatsza(nemtudommagyarul) opciokat betanitani egy-egy gombra, igy esetleg ha minimalis idozitesi problema adodna a feliratoknal (nem teljesen legalis forrasbol szarmazo film/felirat kombonal ugye elofordlhat;) ezt konnyen korigalni lehet.

Nem tudom, mennyire melyultel el a kodiban es a benne rejlo lehetosegekben de van egy-ket megoldas

1 kedvelés

Mi nemrég kezdtük el a The Good Place-t nézni, netflixes vígjáték, ajánlom:-)

Röviden arról szól, hogy Eleanor Shellstrop-ot üdvözli Michael a “jó hely”-en (nem tudom, hogy hogy fordították, ha fordították), miután meghalt. Eleanor hamar rájön, hogy neki igazából nem a jó helyen kéne lennie, valami hiba történt de megpróbálja elrejteni ezt a tényt.

Ha jól emlékszem 3 évad van kint, és elvileg jön a 4. is

1 kedvelés

Már sok helyen olvastam, hogy ajánlják. Engem a téma + típus miatt nem tudott még rávenni, hogy megnézzem. De már szemezgetek vele egy jó ideje. :)

Nem megy rá a vallásra nagyon, nem is hívják mennyországnak vagy pokolnak a két helyet, csak jó helynek meg rossz helynek.

Szerintem adhatsz neki pár rész esélyt, nem hosszúak, kb 22 percesek.
Ha kíváncsi vagy rá, talán a jelenlegi legfrissebb 88 mérföld podcastban beszélnek róla, én az alapján kezdtem el:-)

Amúgy pont a vallás téma eszembe sem jutott, ne kérdezd miért :D. De legalább tudom, hogy azzal sem lesz bajom. :D

1 kedvelés

Elkezdtem nézni az Atypical-t. Most néztem, hogy már van második évadot kritika, és már régen el akartam kezdeni nézni. Sőt az első részt már megnéztem kb 1 éve, csak akkor nem jutott rá több idő, és így elfelejtettem folytatni.
Viszont tegnap este megnéztem 2,5 részt, és iszonyatosan tetszik. Lehet azért is, mert lehet jobban értettem az egészet, mint egy éve :D. A második évadról meg sokan azt írják, hogy jobb is lett. Good Placenek még várnia kell :D.

Eztmeg felvettem a listámra, később nézek trailert, aztán meglátjuk:-D

Erdekes:

(ne ess ketsegbe amikor borul a nyalas holivudiromantiklovestory, mert nem az;)

1 kedvelés

Nekem tetszett nagyon!

1 kedvelés

Amerikai cucchoz képest szokatlanul dark vége volt… pedig úgy drukkoltam a csajnak : ))

Akkor mostmar a veget is tudom. Pipa 😂

2 kedvelés