Sorozatok

Arra gondoltam, csak azt hittem, hogy csak 1 évad ment le. De ha érkezik majd valamikor a harmadik évad, akkor mindenképpen elkezdjük majd nézni. Fent van a listánkon az Aquarius (másik X-aktás, bár nekem inkább Californication csávóval :D) és a Better Call Saul mellett. Ez a három ami leghamarabb érdekel.

Amúgy még kíváncsi vagyok a Constantine-ra, a Gotham, Limitless, How to get away with murder, Orphan Black.
Valamiért a Rectify lekerült a listámról, talán egyszer olvastam róla egy rossz kritikát. De most vissza fog kerülni az biztos :D

Ja és folyamatban van nálam jelenleg, amikből nem láttam még az utolsó/mostani évadot: Orange is The New Black, Mr. Robot, Wayward Pines, valamint lassan nézem a Big bang theory utolsó évadát is. Egyébként ezek közül egyiket sem Netflixen nézem, hanem mindet letöltöm előre, mert már hozzászoktam a magyar felirathoz és nem akarom elrontani azzal, ha valamit nem teljesen értek.
Amit Netflixen nézek, azok közül az Outlander második évadját addig nem vagyok hajlandó megnézni, míg nem jelenik meg Netflixen. Ami érdekes, hogy nincs fent, mert Ukrajnában meg fent van. Tehát vagy valami hiba vagy valami szerzői jogi dolog miatt lett így sajnos.
Viszont Netflixen most nézem még a Bloodlines második évadát, valamint néha-néha a The '70s Show.
De olyan xar, hogy a Netflixen is annyi minden van fent, amit megnéznék: Merlin, Lilyhammer, Marco Polo, (The Fall), Under the Dome, (How to get away with murder), Making a Murderer, Between, Desxter (Orhpan Black), Narcos.
Még felsorolni is szörnyű, mi minden van. És akkor még nem írtam le azokat, amik fent vannak Netflixen, de már láttam az összes eddig megjelent évadot és még fog folytatódni… :)

Ja, The Fall, csak érkezik az a harmadik évad: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/08/25/delelotti-video-2-the-fall-2/

Nem vagyok nagy sorozat mágus,az én aktuális “kedveltjeim”:

The Walking Dead,American Horror Story,Wayward Pines,Outcast.
Ezen felül néha belenézek egy-egy másikba,de ezeket követem,követtem rendszeresen.
“Mesékből” : Brickleberry,DBSuper,meg volt vmi nagyon elmeroggyant anime ,de azt feladtam mert kicsit lehúzós meg szenvedős volt! :D

Amúgy ezért nem nyitnék új topikot,de én pl. minden sorozatot online nézek,viszont ami nagyon zavar,hogy ezeken az oldalakon állandó jelleggel pattint fel mindenféle kéretlen oldalakat, (mackeeper és tsa) ,ezeket lehetne vmivel szűrni.mert mire beevickélek a filmkezdésére ,feldob vagy 10 oldalt random…:D Ez él a sport streamekre is,ahol kinyomnád az x-et ,de ugye egyből nyitja meg a szart… de ezt meg nem lehet kikerülni…:S !

Most kezdtük el a második évadot, két rész után elég gyengének tűnik. Nem is értem, hogy miről szól. Lehet a végére jó lesz majd, mert a Hannibal utolsó évad első felét is túl kellett élni, a végére meg zseniális lett …

meg lesz az magyarázva

akkor jovan mert a 2dik resz utan pihentettuk tobb mint egy honapig, most mondjuk mar a 4-5dik utan kezdett alakulni, mar majdnem toroltem a nasrol, mondvan ezt is sikerult jol elcseszni, de akkor megyek tolom tovabb;)

Persze sejtem, hogy meg lesz, de így most eléggé semmilyennek tűnik.
Persze ott van a Bloodline, ami nekem megint csak furcsa egy kicsit. Ugyanis az első évad utolsó pár részt leszámítva amolyan semmilyen volt. Persze egy kicsit több, mint a mostani Mr. Robot eleje :D. De a lényeg, hogy ott is az évad végére értek össze a szálak, utána meg kapkodtam a fejem, hogy mi történt, meg hogy. Aztán a második évad első pár része ott meg úgy kezdett, hogy szintén nem tudtam hova tenni az állam. Majd pár rész után megint szintén érdektelen lett.
A Mr. Robot első része meg iszonyat jó volt. De utána egyre gyengébbnek éreztem. Mármint az első évadra gondolok.

Hetekig babusgattam, halogattam, hogy megnézzem, mint a 40 éves whisky felbontását, a hétvégén elfogyasztottam a The night of-ot. Nehéz rá jelzőket találni. Azt hiszem, az emberiség az ilyenek miatt találta fel a televíziót. :)

Ugyebár érkezik nemsokára a Netflixre (ha jól tudom) a Gilmore Girls legújabb évada, ami a mostani időben játszódik, tehát láthatjuk majd, hogy mi történt az utolsó részek után. Persze nem tudom megmondani, hogy láttam-e korábban az utolsó évadokat, de nagyon szerettem azt a sorozatot. A lényeg, hogy tegnap előtt nekiálltam, hogy az egészet újra megnézzem elölről, de persze angolul. És őszintén mondom, kicsit beletört a nyelvezetébe a bicskám :D. Mármint az első 20 percet néztem meg kb 30 perc alatt és közben előkaptam a szótárat gyakran. Persze volt benne egy Maori kifejezés és egy francia szó is (franciául is ejtette a szereplő), de akkor sem tudtam, hogy pontosan mit mond… Szóval ezzel a sorozattal aztán lehet tanulni angolul :D. Mindazok mellett, hogy például párhuzamosan elkezdtem nézni A búra alatt (Under the dome) sorozatot és azt mindenféle szótárazás nélkül tudom nézni. (jó persze abban volt egy rész, ahol tele volt orvosi kifejezésekkel és azt még magyarul sem értem, nem hogy még angolul, így azokon nem is gondolkodtam mit is jelenthet…:))
Szóval a Gilmore Girls első 20 percében volt nemegyszer, hogy hangosan felröhögtem, mert nem tudtam magam visszafogni. Persze nem vígjáték a sorozat (legalábbis nem röhögnek alatta gépi nézők), de emlékszem, hogy annak idején is sokat röhögtem rajta. Szóval nem hogy élvezetes, de jól lehet vele tanulni is…

Baratnom random, korbe-korbe lejatszason nezi 5 eve 😂.

1 kedvelés

Hű, le a kalappal, én csak kb. 10 részt láttam belőle régebben különböző évadokból, de annyira mű az egész, és ugyanazt a gittet rágják újra meg újra. Hozzáteszem, Lauren Graham-mel semmi bajom, sőt még a hiperaktív, kávéfüggő, kissé neurotikus, önmagát kereső szingli anyuka karakter sem rossz, csak ezek a dialogok, meg a szereplők egymással való kapcsolatai teljesen valószerűtlen. Egyébként nagyjából ugyanezt a karaktert vették át vele a Parenthood-ba, csak ott higítjak a többi családtag storyjával. Úgy azért jóval emészthetőbb sztem.

Edit: egyébként ha csíped az ilyen ármánykodós, ki-kivel sorozatot, akkor Hart of Dixie, sztem tetszeni fog. MO-ra persze nem hozták be. :slight_smile:

Szerintem ez nem ármánykodó sorozat. Hanem bemutat egy kicsit elcseszett családot. Szerintem simán van ilyen anyuka, sőt. De a lényeg inkább az, hogy totál hétköznapi dolgokról beszélnek. És most azért nézem újra, hogy tanuljak belőle + tudom, hogy régen jó volt. Szóval hiába nézem az Under the Dome-ot, abból nem igazán lehet tanulni, mert csupa olyan szófordulatok vannak benne, mint az összes többi hasonló sorozatban.
De ott van pél a That 70’s Show. Az vígjáték, de az nekem az epizodikussága miatt még művibbnek tűnik. Persze az is jó tanulni, csak ott is kimértebbek a párbeszédek. Itt azért élethűbb az egész.
Amúgy meg tök mindegy, hogy létezik-e ilyen ember/család vagy bármi. Ez egy kitalált dolog. Kitalált szereplőkkel, kitalált történet, szituáció minden. Mennyivel valószínűbb, hogy egy ilyen “búra” érkezik a földre, Netán vámpírok és alakváltók és boszorkányok, netán élőhalottak vannak? Avagy mennyi az esélye, hogy egy lepukkant jólelkű kémiatanárból egy kegyetlen drogbáró legyen? Szerintem csak az a kérdés, hogy szórakoztató-e vagy sem.

1 kedvelés

Ezert kell nezni agymenoket es modern csaladot 😂

Ok, az ármánykodást helyettesítsd be, titkok, szövetkezések, stb. Sztem érted Te, mit akarok mondani. :)
Nem azt mondtam, hogy nincsenek ilyen emberek, csak azt mondom, hogy sztem egy ilyen sorozatnál fontos, hogy életszerű legyen. Ami itt dialóg címszóval előadott hadarás folyik, az nem az. Attól, hogy valami kitalált, még lehet(ne) életszerű. A Sci-fi egy teljesen más műfaj, mint ahogy a sit comokat (Big bang, Mom, Two and the half) sem szabad egy komoly mondanivalót hordozó sorozathoz hasonlítani. Az abszurdot (Breaking bad, Dexter, Better call Saul) meg végképp nem szabad ezekhez mérni.
Én csak azt mondom, ha szereted a családsorozatokat és elég nyitott vagy, vedd ki a tékából :P a Parenthood-ot, és nézd meg, sokkal mélyebb, legalább olyan szórakoztató. Ki tudja, talán még meg is szereted. :D

Edit: remélem, nem értetted félre és bántódtál meg, nem az ízlésedet akartam leszólni, vagy ilyesmi? Az nagyon nem lenne jó, mert nem ez volt a célom.

Dehogyis. Csak azt akartam mondani, hogy számomra nem az a fontos, hogy egy család sorozat életszagú legyen, hanem, hogy szórakoztató. Ha igazán életszagút akarnának csinálni, akkor szerintem senkit sem érdekelne. Szóval ezért mondom, hogy az a kérdés, hogy kinek mi a szórakoztató.

1 kedvelés

Sztem nem így van, vannak fokozatok, de ezen sem veszünk össze. :slight_smile:

1 kedvelés

Az élet nem olyan izgalmas mint a filmekben, képzeljük el a drámát ahol a 45 perces műsoridőböl 15 percig alszik a főhős, 15 dolgozik a gyárban, 3 percig mosogat/főz, 2 perc kaki :D, 8 percig társadalmi élete él. De mindneki az utolsó 2 percet várná ahol a fürdőszobai vagy a hálószobai jelenet jön :).

1 kedvelés

Stranger things volt mar?

Nem is gondoltan az ostre, pedig lehet benne egy ket kellemes 80 arpeggio futam ;)

OFF
Ja, hogy ezt ez a csoka jatsza (Wandertalk) nemreg talaltam ra valahol, 2-3 napig turtam a cuccait utanna, egyebkent a KOrg Usa egyik endosere, szoval azert nem Porphet 6val es OBval jatszik:)
egyebkent komolyan tolja a 80s eveket a figura, erdemes belehallgatni a dolgaiba

na ON