Premierhez egy hétre már le is daráltuk :)
Most találtam egy újabb brit gyöngyszemet: Marcella
Nagy szerelmem Anna Friel olyat domborít, amilyet csak kevesen tudnak. The fall, Bridge, Killing, The night of hangulat., rendkívül erős darab. Óvatosan, leülsz, nem tudsz felállni. :) Az első évad ment le, 8 epizód, 45 perces részek, OS-en van hozzá sub, elvileg lesz 2. évad. Tessék szépen megnézni! :)))
Mar betaraztam de meg a fiatal papa porog, en is kivancsi vagyok ra ;)
Én most a Computer Chronicles-re kattantam rá a tecsőn. Van itt minden, Pentium vs. 486, PowePC Mac, Copland, Linus Torwalds fiatalon…
Jól emlékszem a 9 collos monitorokra, királyság volt rajtuk dolgozni :)
Én láttam az első 2 epizódot, elég vegyesek az érzéseim: a regény alapötlete zseniális, a megvalósításnál ugyanazt éreztem, mint a Westworld-nél (főleg a vége felé), hogy túl sok az 1 óra, eléggé vontatott a cselekmény, de nem azért, mert ki akarják fejteni a karaktereket, mint a Boardwalk empire-ban, hanem mert ki kell tölteni a 60 percet. Brutál mennyiségű munka van benne, az látszik, mivel itt nem lehetett minden helyszínt korhűre alakítani, mint az Americans-ban, vagy a Masters of sex-ben, baromi sok a CG, ugyanakkor nem túl jó minőségű, és sokszor nem is funkcinális, inkább csak eye candy.
A westworldot 3 reszig birtam, borzalmasan zavar a sok logikai bukfenc, pl gyerekek is mennek a parkba egesznap az oldoklest nezik? Elsoreszben a vonaton meseli egy fazon elsonek a csaladdal jott, kethetig kicset kerestek, oke es mit ettek lottek robotnyulat?
A vendegeknek nem tunnik fel hogy minden reggel megjon a vonaton a fiatal srac? Vagy csak nem erzekelem hogy ez a program kethetente fut le?
De ahogy neztem minden 10. Percben volt valami, es amugy mar az elejen is borzalmasan lassu a sorozat.
A kérdéseid nagy részére választ kapsz, ha tovább nézed. Persze nem azt mondom, hogy tökéletes sorozat, sőt nekem se jött be annyira, mint amennyire ódákat zengtek róla. De szerinte mindenképpen érdekes megnézni, mert történnek benne érdekes és elgondolkodtató dolgok. Szóval nem életem legjobb sorozata, sőt benne sincs mondjuk a top 10-ben, de egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem,
Már biztos hogy nem fogom megnézni, amire tudod a választ megirhatod :).
Sztem nagyjából hasonlót gondolunk a WW-ről, csak a türelmi küszöb más. Hosszan lehetne taglalni, hogy mi a gond vele, de nem akarom elspoilerezni, én nagyon sajnálom, mert ilyen budget-tel (100 M $), ilyen castinggal, és egy elég jó alapötletből baromi jó sorozatot ki lehetett volna hozni. Csendben jegyzem meg a Humans 1. Évada 15 M$-ból készült, és mégis… :)
Szerintem is jó az alapsztori, de!!! Lehet évek alatt annyi sokmindent láttam már, hogy ez egyáltalán nem volt kiemelkedő. Sőt igazából sokmindent ki lehetett következtetni. Szóval a nagy meglepetések sem voltak annyira meglepetések.
Ha 10 évvel ezelőtt jön ez a sorozat így, akkor biztos a pofám leszakadt volna, de most már magasabb a mérve. Megütni lehetetlen :D
Egyébként a Better Call Saul két évadát nyomtuk most le nemrég. És nagyon durván jó az a sorozat.
Az a gond, hogy ha lehántjuk róla a vadnyugati set up-ot, meg a csilivili cg-s réteget, ez is csak egy újabb 2001 űrodüsszeia.
Viszont @W2Unix -nak jó hír, hogy a The Man in the High Castle a 4-5. résztől beindul, végre észbe kaptak a készítők, hagynak időt a színészeknek, hogy azt tegyék, amire szerződtették őket: játsszanak. Most már egész jó, sztem érdemes belefogni.
Az Érkezés tényleg nem a legmegszokottabb sci-fi, de nekem nagyon-nagyon tetszett. Jobban tetszett, mint a mostanában játszott filmek nagy része. Vagy csak mindig rosszakat néztem meg.
Amúgy az Expanse (sorozat) ami újabb sci-fi. Netflixen fent van az első évada és most kezdték el adni a második évadot.
Megnéztem most a The 100 sorozat első évadját a Netflixen. A többi nem áll rendelkezésre sajnos, de kivárom.
Amúgy látta ezt anno valaki? Mert én szakadtam rajta a röhögéstől. Persze tudom, hogy tini dráma, mert CW, és nem kell tőle sokat várni. Sőt alapvetően tetszett és nagyon jó kikapcsolódás volt.
Az első évadot láttam, ha lehet, akkor a többiről ne spoilerezzetek nekem, vagy jelezzétek, hogy az lesz, köszi :D
Apróbb Spolierek az első évaddal kapcsolatban:
Szóval a legnagyobb vicc számomra az volt, hogy a kancellár az első részekben le akart mondani, erre az agilis gátlástalan fickó (akiről a végén kiderül, hogy milyen vaj szíve van :D) meggyőzi, hogy maradjon. Majd ezután öngyilkos akar lenni, mármint fel akarja áldozni magát a többiekkel együtt. Erre megint csak lebeszéli az agilis vajszívű fickó. Majd harmadjára megint öngyi akart lenni, mert nem akarta, hogy kiszabadítsák őt. Bár itt már eléggé egósan nyomta az öngyit, mert az nem érdekelte, hogy több ember is van a vezérlőben, nem csak ő, és talán jó lenne, ha legalább őket megmentené… De itt is az agilis vajszívű fickó megmentette az életét. Majd a végkifejletben valakinek manuálisan kellett megnyomnia egy gombot (persze miért ne így lenne? :D), és az agilis vajszívű fickó drámaian és szívszorítóan jelentkezett, de késő, mert a kancellár addigra sikeresen megnyomta a bizonyos gombot. Most csak amiatt sikerülhetett neki, mert nem volt együtt az agilis vajszívű fickóval, aki biztos lebeszélte volna. Szóval ezen én úgy röhögtem. Persze még nem halt meg a kancellár, mivel van még egy-két hete kitalálni, hogy hogyan jut haza (és tuti haza fog jutni) :D, szóval tovább folytathatja a tortúrát a lemondásaival/öngyilkossági kísérleteivel :D
A következő amin rettenetesen röhögtem az az utolsó részben volt, amikor beugrott a földi vezető csaj, erre a szőke hercegnő leállította az embereket, hogy “mi nem vagyunk földiek”, hogy így elbánjunk egy emberrel… és a következő képsor amikor a bárgyú képű srác megnyomja a gombot, amivel az összes többi földit kinyírta egy szemrebbenés alatt. Akkor mi is volt ez? Nem beszélve arról, hogy a hercegnő ezt megelőzően néhány embert simán kinyírt úgy, mint ha ez természetes lenne… :)
Én nézem folyamatosan, nem nagy szám a story mindig valami halálos csapás elől kell megmenekülni, de kellemes 45 perc :D
Ó, nem voltál felkészítve, nézd csak meg a Continuum-out, utána a 100 egy remekműnek fog tűnni. :))) A 4 évadból minimum 2 teljesen követhetetlen, és igazából halál unalmas is, sztem a végén már az írók sem tudták mindig, hogy pontosan hol is tartanak a story-ban. :P
A 100-ban szegények elkövették azt a kapitális hibát, hogy meghívták guestnek Alycia Debnam-Carey-t, aki kb. olyan tehetséges, mint az 5 főszereplő együttvéve, így aztán kikandikált a lóláb. A vígjátékokban episode guestnek ok, Brad Pitt is járt a Friends-ben, vagy Edward Norton a Modern Family-ben, de egy drámában egész évadra, azóta is azt emlegeti az internet. :)
Jah, a Continuumot láttam. Annak a sztorija tényleg katasztrófa volt. De azt is szerettem. :)
http://magyarnarancs.hu/konyv/a-torpe-mar-az-elejen-megvolt-101936
http://magyarnarancs.hu/konyv/laurat-megint-megolik-101937
Hát igen. Ledaráltuk a The Fall-t angolul angol felirattal. Na ezt nem lett volna szabad, inkább magyar felirattal kellett volna magnézi. Nagyon-nagyon tetszett.
Aztán ledaráltuk a Better Call Saul-t is. Szintén zseniális.
Most elkezdtük nézni a Travelerst, de az harmatgyenge. Olyannyira, hogy nem tudom mikorra fejezzük be.
És elkezdtük nézni az Orphan Black sorozatot, ami meg szintén zseniális eddig. 3 részt néztünk meg, és eddig valami hihetetlent produkált.
Ja és időközben lement a Love második évadja, ami szintén nagyon tetszett. Pont mint a tavalyi évad.
tipp: Billions