Erről még nem hallottam. Ez mi ez? :)
Egyébként az utóbbi időben nem olvasok csak Netflixes műsorokról híreket. Egy-két kivétel van, ami nagyon nagy hypot kap.
Akinek eddig ajanlottam (az kb akkora sorozat falo fan mint te, ha nem durvabb, mar bocs;) az sem hallotta es rakattant csunyan,
Nem spoilereznek, nez ra mit irnak rola, en eddgi meg csak jo visszajelzeseket lattam rola.
(egyebkent egy penzugyi alapokon nyugvo tortenet, utalva a 9.11re is, az amerikai ugyeszseg vs penzugyi guruk kozti harc/minden napi elet sorozatba ultetve megspekelve durva emberi tulajdonsagokkal es az ezekbol kovetkezo dramak, tortenesek)
Eleg eletszagu, sok szalon futo sztori, sok apro reszlet az elso evadban meg vagy direkt hanyagolva vagy csak elfelejteve kifejtve az egyebkent is sulyossa fajulo fo szal mellett. Jo szereplokkel (pl a Brody srac a Homelandbol).
Köszi az ajánlást, mindenképpen megnézem.
Amúgy az a baj a jó sorozatokkal, hogy egyedül nem nézhetem (házastársi rulez :D). Épp elkezdtem nézni az Orphan Black-et és szóltam a páromnak, hogy milyen jó. Tegnap előtt meg is néztünk másfél részt. Majd tegnap már nem folytattuk és emiatt mérges vagyok. Mert egyedül tök gyorsan ledaráltam volna, de ha így folytatjuk, hónapok alatt sem fogjuk befejezni :) Bár akkor meg hosszabb távú az élmény :)
Szóval felírom ezt a listámra, ugyanis van, hogy vadászni kell a jó sorozatot, mert vagy nem kapnak elég hypeot vagy a régi sorozatok hamar kifutnak és nem érdekelnek már annyira (lásd: Arrow, Flash).
Viszont jut eszembe: Homeland az utolsó részt is leadta már. Látta valaki az utolsó évadot? Mert nem szeretem hetiben nézni a sorozatot (kivéve Flash és Arrow :D), mert utálom, ha nem tudom egyből tovább nézni, ha cliffhangerrel van vége :D
lement az utolso Homeland ha jol emlekszem mi is neztuk, persze sehol nam volt mar az elso 2hoz, sajnos
ahogy irod vadaszni kell a jokat, ami persze izles kerdese is;)
Egyébként az előző Homeland évad első fele nekem baromira bejött. Csak kapkodtam az állam, hogy milyen pörgős az egész :)
Köszi az Orphan Black-et, nem ismertem, ez a nő nagyom komolyan melózik, összesen nem is tudom 8 karaktert játszik?
Bakelit rajongóknak: befejezetem a Vinyl-t, sajnos a hobo is, mégsem lesz 2. évad, hivatalosan az a mondás, hogy nem nézték elegen a zusában, ehhez mérten drága volt a 100M-s költség. Nem hivatalosan túl sok volt a kokó, meg a rendőri szál – nem intézkedés –, ezt nem lőném le, nézzétek meg, sztem baromi jó.
Igen Maslany tényleg mindig máslányt játszik :). Nagyon durva, hogy tényleg más és más az összes karakter. Nekem meg is van a kedvencem közülük :)
A Vinyl is fel volt írva a listánkra, kösz az emlékezetést. Egyébként olvastam én is sajnos a hírt, hogy kaszálták :(
Elkezdtem nézni a Hand of god-ot Ron Perlman-nel és Dana Delany-vel, elég érdekes, kritikus, sötét humorral, kiváló színészi játékkal, kicsit olyan, mint a Billions, mindenkinek van valami stiklije, de igazából senkit sem lehet tiszta szívből utálni, sztem érdemes nézni.
Hehe, ez jó. Konkrétumok nélkül, a 2. Évadban focianyu-karakter óriásit fut.
Nemrég akadtam rá:
Nekem bejött, brit, nyomozós, izgalmas, de nem véres-beles. (általában.)
Mondjuk emiatt kellett visszakapcsolnom Netflixen a feliratot, mert britül nem beszélek ennyire. ![]()
Pont tegnap este fejeztük be a második évadot. Imádom azt a karaktert is. A végén a tánc alatt szétröhögtem magam. Focianyun és Helenán is :D Amúgy érdekes, hogy jobban tetszik ez a két karakter, mint a fő az “eredeti”. :)
És ami a legviccesebb, amikor a másik karaktert kell utánoznia. Az is szerintem zseniális.
Btw származása milyen zsivány már: “Maslany ukrán, lengyel, német, osztrák és román felmenőkkel rendelkezik. (wiki) És állampolgárságát tekintve kanadai.”
:) Azért mi meló lehet ebben, biztos kismilliószor kiesik a szerepből, más akcentussal szólal meg, ha kritikus, akkor újraveszik, stb. Arról nem is beszélve, hogy technikailag sem semmi összehagnolni a “közös” jeleneteket.
Hehhe, amikor megjelent most nemrég az “utolsó évad”, akkor rögtön nekiugrottunk, de csak 3 részig jutottunk és azóta sem fejeztük be :)
Már nem az, vagy mi nem vagyunk azok, mint akik régen :D
A netflixen normalis hanggal (ertsd dolby 5.1 akarmi) jon a kontent?
Azt irjak igen. En nem megyek sztereo fole. (marmint nem akarok, ket hangfal van, sztereo erosito, ennyi.)
Sony TV-n nekem is 5.1-et ír, macOS-en, iOS-en nem néztem sosem.
Viszont a TV-n idegesít, hogy minden egyes megnézés előtt be kell állítanom, hogy ne 5.1 legyen, hanem sztereó. Ugyanis nincs 5.1-es rendszer rákötve a tv-re (mert nincs). És idegesítő, hogy amíg egy sorozat következő részére ugrik, ott visszaáll megint 5.1-re és megint át kell állítanom sztereóra.
Amúgy Timeless nekem nagyon bejött. Persze rengeteg logikai hiba van benne és eléggé popcornosnak indul, de a végén még rendesen izgultam is. Szóval a rengeteg hiba ellenére szerintem nagyon szerethető sorozat lett. De 1 évad után tegnap kaszálták is, szóval nem lesz folytatás, pedig jó kis Cliffhangerrel zárták a végét.
Timeless netflixen:
https://www.netflix.com/title/80113627
Miért ír Germany-t? :D
Timeless szerethető kis sorozat volt.
Amiket rendszeresen nézek:
-Blindspot
-The 100
-Designated Survivor
-Brooklyn nine-nine
-The handmaids Tale
- Lucifer
-Training Day
-American gods
-Into the badlands
-The catch
-The Blacklist
-Acquitted ( jó kis skandináv thriller)
-The leftovers
-Sense8
-House of Cards
-The last man on earth
-The Son
-Rosewood
-Stan Lee’s lucky man
-Taken
-Ray Donovan
-The Expanse
-The Good Fight
-Better Call Saul
Régebbi, már kifutott sorozatokból ennél sokkal hosszabb lenne a lista.
Tudom, sorozatbuzi vagyok :)
Amúgy ti hogyan nézitek a sorozatokat? Magyarul, vagy eredeti nyelven felirattal, vagy csak simán angolul?
Én 5 nyelven simán elboldogulok, köztük egy majd’ anyanyelvi szintű angollal, úgyhogy mindent simán angolul nézek. Szerencsére a norvég sorozathoz van angol felirat.
Én 2 hónap alatt nem nézek meg ennyi műsorszámot, beleértve a meséket is. :)
Mostanában nincs rá sok időm, ezért csak párat nézek. Azokat angolul, magyar felirattal, mert így kényelmesebb.
Most ezeket nézem:
- Doctor Who
- Big Bang Theory (pár részes lemaradással)
- StarGate SG-1 (Sikerült rávenni a feleségemet, hogy kezdjük el előről:-D)