Sorozatok

Egy kisebb szerverparkot üzemeltetek/karbantartok, sokszor várnom kell frissítésekre, aközben elfér egy-egy sorozatepizód. Vagy esténként/éjjelente otthon. TV úgysincs a családban, nejem is amit akar azt megnézi online, vagy letölti.

Én is rohadt sok sorozatot nézek, sokkal szívesebben nézek akár új sorozatokat is, mint egy filmet. Amit sajnálok, hogy így olvasni nincs időm, viszont az olvasáshoz meg esténként amúgy is túl fáradt vagyok.
Viszont mióta megjelent a Netflix, azóta nem is nagyon érdekelnek más sorozatok, csak amik ott megvannak. Persze azért nyomonkövetem a sorozatjunkiet, és ha találok valami nagyon jónak mondott sorozatot, azért azt be szoktuk próbálni.
Egyébként korábban mindent a párommal néztünk, mióta Netflix van, azóta én kb 2-3x annyi sorozatot és filmet nézek mint ő. Viszont ő meg rengeteget olvas :D (amit én nem :D)
Amit sajnálok, hogy nincs fent a Netflixen és azért szívesen követtem:

• Homeland
  • Mr. Robot
  • Genius: ez az egyik legjobb új sorozat idén, amit láttam/nézek.
    Szóval ezeket is le fogom tölteni a forgalmazóktól.
    Amire kíváncsi vagyok még:
  • Fargo
  • Game of Thrones
  • Leftovers
  • Twin Peaks: nagyon várom
  • True Determináció
  • Wayward Pines: mekkora csalódás…
  • Westworld
    Ezeket is nézem, de már lassan kevésbé érdekel:
  • Arrow: bár az új évada jó kritikát kapott a nézőktől (bár ennek néhány évada fent van Netflixen…),
  • Flash,
  • The Big Bang Theory,
  • Prison Break,
  • The X-Files: sose gondoltam, hogy ide kerül erre a listámra.
    Szóval ezek voltak a még futnak, de nincsenek fent a Netflixen kategória.

Amik viszont nem Netflixes, de fent vannak:

• Travelers: bár ez pár rész után nem jön be annyira, de olvastam máshol, hogy másnak nagyon bejött
  • Broadchurch
  • The 100: sajnos csak az első évad van fent a Netflixen
  • The Expanse: ezt is várom már, hogy fent legyen az új rész, mert nagyon jókat olvastam róla
  • Better Call Saul: ez lesz a következő, amit nézni fogok
  • Vikings: of course… :D
  • Orphan Black: jelenleg most ezt nézzük… 3. évad elején járunk
  • Outlander: na, ezt muszáj volt magyar felirattal néznem a második évadot (Netflixen), mert ennek az első évada nekem nagyon kemény volt még angol (mármint skót-angol) felirattal is
  • Top of the Lake: ez érdekes, mert a második évad forgatás alatt van, de az első évad már vagy 4 éve lement… ezt is várom amúgy nagyon
  • Black Sails
  • Timeless: sajnálom, hogy kaszálták, nekem nagyon tetszett a hibái ellenére is

És akkor a Netflixes sorozatok:

• Black Mirror
  • Bloodline
  • Orange Is the New Black
  • Love
  • House of Cards
  • Jessica Johnes
  • Daredevil
  • Stranger Things: hú de várom már a folytatást
  • OA: zseniális…
  • 13 reasons why: most daráltam le… hú… azt a…
  • Master of None: hú, ezt is lehetne pörgetni már…
  • 3%
  • The Expanse: most akkor ez Netflixes vagy sem? Mert úgy jelenik meg a Netflixen… bár elvileg Syfy vagy ilyesmi…
  • Sense8: húúú, ezt mennyire nem szerettem első két rész alapján. Aztán meg egyre jobban szippantott be. Bár a második évad első részét megnéztem és nem érzem azt a szippantást, mint régen, pedig most daráltam le nemrég az első évadot.
  • Flaked

Amiket még nem kezdtem el nézni a Netflixen (vegyesen Netflix és nem netflixes):

• Luke Cage
  • Iron Fittet
  • Shooter
  • The Crown
  • Narcos
  • Archer
  • Dexter
  • Lovesick
  • Luther
  • Making a Murderer
  • Merlin
  • Lilyhammer

Rich and Morty-t elkezdtem nézni, ami nem is rossz, de azt hanyagolni szoktam. Továbbá néha becsúszik egy That 70’s Show vagy Gilmore girls rész. Mert mindkét utóbbit elkezdtem nézni régebben és ha nagyon nincs kedvem mást nézni, akkor szoktam ezeket elővenni.

Szóval “nagyjából” ennyi, mert biztos hagytam ki olyan sorozatot, ami még megy és szívesen nézek is.
És ha már szóba került a Netflix, akkor el kell mondjam, hogy nagyon sajnálom, hogy nem lehet tracking probramokkal összekötni. Régebben könnyű dolgom volt a Kodival, mert ott meg lehetett oldani. Ezért sajnálom, hogy nem lehet Kodin keresztül nézni a Netflixet.

Én (vagyis mi a párommal) vegyesen nézzük a sorozatokat. Vannak fontosabb sorozatok, meg ami eleve nem Netflixes, azokat mind magyar felirattal nézzük. A Netflixen ha van valamihez magyar felirat, akkor szinte mindig azzal nézzük, de szerencsére :smiley: ez nagyon ritka még. Így szinte mindent amit Netflixen nézünk, azt angolul nézzük. Viszont vannak kivételek. Ilyen például a House of Cards, amit biztos nem értenénk meg angol felirattal. Vagy a The Crown és Luke Cage, amit elkezdtünk nézni angol felirattal, de inkább úgy döntöttünk, hogy letöltjük és magyar felirattal fogjuk nézni. Az Orange is the New Black is ilyen lenne, de azt lehet megpróbáljuk majd angol felirattal.
Egyébként én személy szerint egész jól elvagyok az amerikai-angol sorozatokkal. Persze van néhány kifejezés vagy szó, amit nem értek. Ha nagyon fontosnak érzem, csak akkor szoktam megnézni szótárban, hogy mit is jelent. Viszont általában szövegkörnyezetből rájövök magamtól is, de a biztonság kedvéért meg szoktam nézni. És vannak olyan mondatok, amik mondjuk kémia házifeladatról szól, vagy mondjuk műtét közben mond az orvos, ezeken általában átsiklok és nem is érdekel, hogy hogyan beleznek ki embereket műtét közben… :slight_smile:

Remélem ősztől engem is átraknak hasonló munkakörbe és nekem is lesz időm ilyenekre :smiley:

Az általad leírtak zömét is végigtoltam már az épp aktuális utolsó részekig.
Amiket még nem láttál:
-Luke Cage nekem tetszett
-Shooter is egy pörgős kis konspirációs sorozat
-Narcos szerintem zseniális volt
A többit nem láttam, illetve általában egy újabb sorozatból megnézem az első 1-2-3 részt, ha azalatt nem fog meg a sztori, akkor nem nézem.
Magyar Netflix kínálat amúgy finoman szólva is kanyarban sincs az amerikaihoz képest, mind filmek, mind sorozatok terén.
Az usa kínálatnak a 10%-át nem éri el a magyar.

1 kedvelés
  • Mr. Robot Na az a sori rendesen ütött, imádtam nagyon.
  • Leftovers Nekem nagyon bejött, már a harmadik évadot fogyasztom éppen.
  • Twin Peaks: Most reggel kölcsönöztem ki az ncore tékából az első (dupla, majd 2 órás) részt
  • Westworld Nekem nagyon teszett, nem volt egy egyszerű hétköznapi sztorija
  • The 100 én nézem, most lett vége a 4. évadnak. Tetszenek az ilyen posztapokaliptikus cuccok.
  • The Expanse Könyvet/könyveket olvastam először, azalapján 100%-ra megvett a sztori. A sorozat is nagyon jó. Egyébként nem Netflixes, csak átveszik más csatornától.Syfy
  • Better Call Saul Gyengébb mint a Breaking Bad, de bőven a nézhető és élvezhető kategória.
  • Black Mirror korrekt nagyon.
  • Jessica Jones Nekem ez az épp nézhető kategória volt.
  • Daredevil Most végeztem a hétvégén a 2. évaddal
  • Stranger Things Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, az első évada nagyon jó volt.
  • 13 reasons why: Odavert eléggé
  • 3% Na ebből bármit ki lehet még hozni
  • Sense8: még csak letöltöttek a második évadot egyben, majd talán a héten elkezdem nézni.
    Ma esti projekt a Twin Peaks szezonnyitója lesz :)

Köszi, az már megvolt, hétről-hétre vártam az új részeket. Kíváncsi leszek a második évad sztorijára.
Az a baj, annyi de annyi sorozatot néztem/nézek, hogy már fejbentartani is nehéz.
És néztem az őszi felhozatalt, akkor is indul a nagyobb amerikai kábelcsatornákon +netflix, hulu és társain vagy 10 olyan sorozat ami a trailere alapján instant nézős.
Amúgy a The Handmaids Tale is egy nagyon jól eltalált koncepció. Disztópia a javából, amolyan második 1984.

Igen, Taboo az mélyen zsebbenyúlós volt Tom Hardynak, igazából nem is értem miért alacsony a nézettsége, amikor imdb-n 8,7 az overall ratingje.
Mr. Robottból csak úgy tudtam tartani a fonalat, ha egy idő után minden részt kétszer megnéztem. Édes istenem az a norvég/svéd házaspár mennyire beteg már :D Viszont nagyon viszik ők is a sztorit.
Westworldöt is csak odafigyeléssel lehet úgy nyomonkövetni, hogy átlássa az ember a sztorit.
Uh, meg le is maradt a felsorolásból a Legion című , na az naggyon beteg sorozat, de imádom.

Egyébként bírom, hogy a Netflixről kommentelők legalább 90%-a ezt írja. Ez igaz és jogos is. Viszont ettől függetlenül szerintem nem azt kell nézni, hogy mit nem ad, hanem azt, hogy mit ad. Mert lehet 10x annyi sorozat van mondjuk amcsiban, de hogy annak a 90-95% fabatkát sem ér, az is biztos. Szóval nekem eleinte pár cím volt csak elmentve. Ami folyamatosan bővült. A felsorolásomban amúgy csak azokat említettem, amik tényleg érdekelnek, volt egy csomó, ami benne van a listámban, és érdekel is (nyilván), de sokkal későbbre tartogatom.
Szóval nekem másfél év alatt nem hogy csökkent volna a listám, hanem legalább tízszeresére duzzadt, mint kezdéskor.
És egyébként az is igaz, hogy ha nem lenne Netflix, akkor leírás és hozzászólások alapján esélyt sem adtam volna az amúgy zseniális OA-nak. Valamint mondjuk a sokak által szidott, ami persze nagyrészt jogos is, de számomra nagyon jó szórakozást nyújtó Timeless sorozatot sem néztem volna.

1 kedvelés

Én már a legelején beregeltem a Netflixre, de engem nem fogott meg. Nem kritikát fogalmaztam meg a Netflixszel kapcsolatban, csupán a tényt közöltem.
USA vpn-nel felregeltem az amerikaira, láttam a saját szememmel a különbséget.
Kinek a pap, kinek a papné, én még egy darabig megmaradok a torrentezésnél, amíg streameken ilyen szegényes a kínálat kicsiny hazánkban.

Igen, induláskor tényleg így volt. Már nem emlékszem a pontos adatokra, de valami 600 film / 100 sorozat rémlik.
Most ez az állás: 1901 movies / 792 series ellenben az amcsival: 4023 movies / 1390 series (http://unogs.com). Tehát a 10x annyi mára már nem igaz, hanem már csak fele annyi. Persze ez is sok, de tényleg folyamatosan adják hozzá a tartalmakat.
És nem csodálom, hogy más a kínálat ugyanis nem a Netflixen múlik, hogy tök különböző tartalmak vannak országonként. Lenne egységes legalább EU-n belül.

Meg csak at se kell regelned, eleg a sima VPN. Legalabbis nekem az USA-ban a szallodaban tok mas filmek jottek elo. Es volt sorozat, amit ott nem tudtam nezni, mert nem volt elerheto.
Egyelore en elegedett vagyok azzal amit adnak, mert boven tobb erdekes van, mint amennyire idom lenne.

Igen, ez nekem eszembe sem jutott, pedig amikor voltam Ukrajnában, akkor örömmel láttam, hogy van Outlander 2. évad, ami akkor még nem volt elérhető Magyarországról. És persze a saját eszközömről a saját fiókommal néztem.
Amúgy ez az országonkénti korlátozás kérdéses elég érdekes. Ugyanis sokan panaszkodnak arra, hogy más országokban (ha mondjuk elutaznak konferenciára) nem láthatóak azok a tartalmak, amiket otthon szokott nézni. És jogosan panaszkodnak. Aztán a másik kérdés az, hogy az adott országban ki milyen jogot vásárolt meg. Ezért lehet az, hogy a Netflix hazánkban a jogok felét vette csak meg vagy nem veheti meg, mivel azok más TV társaságok vásárolták meg. És akkor ha elmegy külföldre az ember, akkor nézheti-e jogosan vagy sem az otthoni tartalmat?

Készül erre valami központi EU-s szabályozás, pár hónapja volt róle egy cikk a HWSW-n, pont azért, ha valaki más országba megy ott is ugyanazokat a tartalmakat nézhesse.

Huh a Billions első évadát ledaráltam, pedig az első rész nem volt megnyerő teljesen, de a második rész után ott ragadtam :D:D

Ugye? A történet ugyan nem eget rengető, de az alakítások… azért a showtime-nál tudnak valamit.

besszippantot mar par embert ;) nagy sorozatfalo haveromnak ajanlottam aki meg nem is hallott rola es o a harmadik nagy ellensege “brody ormesternek” az fbi es az alkaida utan:) de visitva irt uzenetett kb 4dik resz daralasa kozben :DDD

1 kedvelés

Na ott amit szerencsétlenkedtek azzal a karakterrel… rossz volt nézni, már az első évad végén ki kellett volna nyírni, egyszerűen nem tudtak vele mit kezdeni, és még 2 évadon át tologatták jobbra-balra szegény Lewis-t.

Tanáttam neked új sorit:

Olyan Continuum-os Intelligence-s, nem eget rengető, de vannak benne jó poénok.

És ez mi???

Amúgy én a Witcher sorozatot várom nagyon. És a kedvencemre a Netflixre jön majd :D… állítólag… :)

Na és a Twin Peaks folytatása? Azt is meg kellene már nézni :)