Sorozatok

Jah és ennek nem láttam a második részét. Csak azért nem, mert nem bírtam az elsőt sem. Általában nem bírom az olyan filmeket, ahol a drogozást/drogtanyákat mutatják be, főleg ha úgy mutatják be, hogy mekkora királyok (vagy menők), akik ilyenek. Még akkor is, ha nagyon nagy tanulsága van a filmnek.

Nem a gonoszokkal vagy az antihősökkel van gondom, hanem csak szimplán a drogozás nézésével/témakörével.

OFF
Csak egy kérdés… Semmi személyeskedés :-)
Ti nem sajnáljátok azt a drága időt “elpocsékolni”, holmi sorozatok nézésére?
Ez netán valami pótcselekvés?
Bocsi. Számomra ez teljesen idegen érzés. Nem tudom felfogni mit adhat egy ilyen “alkotás”?!
ON

mondjuk kikapcsol!? elgondolkodtat!?
mondanam, hogy kezdj a Baratok kozttel, de az nem csak kikapcsol, ott le is dobnad a lancot :))
az itt emlegetett sorozatok szakmai korokben is altalaban jol velemenyezettek, manapsag peldaul eleg nehez jo filmet talalni, viszont jo sorozat tobb is akad amivel a draga idonket (ami azert este mondjuk 10 es ejfel kozott mar nem annyira draga) nem csak 90 percre tudjuk rabolni
hogy miert sorozat miert nem film? talan mert a nagyobb terjedelem miatt bovebben van ido kifejteni egy karaktert, egy cselekmenyszalat

Ez az egyik:

Lehet kötődni szereplőhöz, izgulni értük vagy megítélni, esetleg utálatból átfordulni szeretetre. Nagyon-nagyon jó példa erre a Game of Thrones. Ott az első évadban imádtam a törpét, szerintem ő volt a legzseniálisabb karakter az összes közül. Majd amiatt, ahogy alakultak az események, a többi évadokban szinte nem is érdekel. Vagyis mostanra már megint elkezdett érdekes lenni a szerep. Aztán ott van benne a szőke herceg talpig páncélban fehér lovon. Akit elsőre utáltam, aztán olyan fordulatot vett a cselekmény, hogy először sajnáltam majd azóta már drukkolok neki. És ott van Joffrey király. Akit ha megláttam, legszívesebben bevertem volna egyet a képernyőnek, annyira irritált - annyira zseniálisan játszotta a karaktert a színész. És még folytathatnám…
Aztán ott van az egyik nagy kedvencem: Sons of Anarchy. Ami amúgy nem igazán kiemelkedő, mégis szerettem. És ott kaptam egy olyan gyomrost, amikor is az egyik kedvelt szereplőt megölték, de úgy, hogy lehetett tudni, hogy oda vezet a cselekmény, amikor megtörtént az brutális volt. És legalább 20 percig gyomoridegem volt tőle. Ez lehet, hogy rémisztően hat, de még egyetlen egy filmnek sem volt ilyen hatása rám.
Aztán ott vannak mondjuk a feelgood sorozatok, amik jó érzéssel töltenek el. És egyik ilyenben is kaptam egy hatalmas gyomrost, hatalmas drámát, és lehet hogy pont azért hatott úgy, mert előtte meg tök happy volt az egész… :slight_smile:

Szóval van aki könyvet olvas (én is imádom a könyveket). Van aki játékokkal játszik hasonló dolgok miatt. Én a sorozatokat szeretem ennyire.

Preacher. Eszementül jó.

Lassan a végére érek a Queen of the south első évadának, a viszonylag alacsony IMDB-s érték ellenére sztem elég nézhető, ajánlovič megnézevič :slight_smile:

@tomigonzo, @idioty
Elfogadom :-) …engem ezek sosem tudtak lekötni, hisz mindannyian különbözőek vagyunk.

Nálam is nézős, második évadból már lement 3 rész.
Ami viszont gyalázat, elkaszálták a Sense8-et, annak ellenére, hogy elég jó imdb értékelése volt. Rendesen felb@sztam magamat rajta, mert elég durván végződött a második évad. Befejezetlenül hagyták az egészet.

Most uj elofizetoknek hat honapig csak 2.99 euro/ho az Amazon Prime Video.
Gondoltam megnezem, ugyhogy elinditottam a free trialt.

• keresni nem igazan lehet. (plane nem nyelvre/feliratra)
  • az egesz felulet halal fapados -nincsenek profilok
  • nem tamogatja a TV-m. (tudom az en bajom.)
  • raadasul silverlight-ot kellett volna telepiteni.
    Ugyhogy 15 perccel a feliratkozas utan le is mondtam…
    Ha valakinek jobb tapasztalata van szoljon.
1 kedvelés

megnyugtatlak a sajt kutyujukon (fire tv) is tulajdonkeppen hasznalhatlan, csak odagorjak a tartalmat eled, logika, hasznalhatosag nulla,

szurke zona (adminok szoljanak torlom ha kell) de a legjobb megoldas manapsag:
terrarium tv

Egyébként az Amazontól várnám a legtöbbet az ügyes AI kitalálása ügyében, hiszen az övék egy csomó cloud computing technológia. Vagyis várj, mert mégsem, mert a saját rendszerükön (mármint Amazontól bérelt rendszereken és szolgáltatásokkal) a Netflix megoldotta, hogy a hatalmas kieséskor is működjön a szolgáltatás valamennyire, míg a tulajdonos (Amazon) Prime videó rendszere állt…

Állítólag azért kaszálták, mert túl sok ideig tartott a forgatás a túl sok helyszín miatt és nagyon sok időre lefoglalták a színészeket, akik így talán nem tudtak mellette még más munkákat is vállalni. És ha jól emlékszem, akkor tudták előre, hogy kasza lesz, mégis direkt nem zárták le, hogy ezzel is próbálják rávenni a pénzes embereket és színészeket a folytatásra. Mindenesetre sajnálom, pedig mikor megjelent, akkor két rész után kaszáltam, majd karácsony előtt folytattam és milyen jól tettem. :)

Na tessék! Úgy néz ki a kérésed meghallgattatott :smiley: No meg sok más embereké is. Én meg ha majd egyszer végig nézem a második évadot legalább nyugodtan állhatok majd fel utána, mert tudom, hogy lesz remény.

http://www.sorozatjunkie.hu/2017/06/29/kap-lezarast-a-sense8

Ez így már korrekt.

Új TP valóban elég betegre sikeredett, ez nem is kérdéses.

Meglepően jó, idén indult gimisorozat a Netflixtől szabvány karakterekkel, ám egyáltalán nem szabvány story-val. Sajnos elég időszerű.

Azt gondolom, hogy bár még csak 21, de Katherine Langford-ban elég komoly potenciál van.

2 kedvelés

Egyébként sok helyen belekötöttek az emberek, hogy mondjuk a “tanár” nem így viselkedne valós helyzetben. És erre kiadtak egy Beyond the Reasons kisfilmet a szereplőkkel, akik elmondják, hogy melyik szereplő miért viselkedett úgy abban a helyzetben. És ahogy elmondják, szerintem igazuk van. Mert míg mi az egész történést látjuk, addig bizonyos szereplők nem látják az egészet és nem tudják úgy összerakni, mint mi nézők.

Szerintem ez egy olyan komplex és olyan komoly társadalmi deficitet boncolgató sorozat, aminél teljesen irreleváns arról polemizálni, hogy mi hihető, meg hogy a karaktereknek mit hogyan kellett volna. Egész egyszerűen a jelenséget kell felismerni, hogy mennyire magányos is egy tinédzser a mai világban, milyen eszközei vannak az oktatási intézményeknek, vagy hogy miért titkolóznak szinte kötelezően még a rendezett családban elő gyerekek is a szüleik elott. Illetve hogy egy trauma áldozata milyen irreális helyzetbe kerülhet, miközben megpróbálja feldolgozni a vele történteket. Egyértelműen hiánypótló, és egyben nagyon bátor dolog volt a netflixtől, hogy bevállalták ezt a sorit.

2 kedvelés

nagyon komoly darab!