50dB jell/zaj viszony :) lehet sznobizmusbol itt csodakat hiresztelni de azert azt tudjuk, hogy a studioban is szinte minden digitalisan tortenik egy sacd sokkal kozelebb all az eredeti masterhez mint egy vinyl elso lejatszasanal. De szerintem ebbe ne is menjunk bele.
Sehol sem említettem technikai paramétereket. Hifista szemléletmódról beszéltem. :)
Jah a 40e forintos optikai kabel vilagaban azert valasztjak a vinylt mert olcsobb 😂
Gonolom idosebb vagy mint en de szerintem igyis sokkal tobb vinyl fordult meg ankezembe mint neked.
Leirtam van egy hangulata de ne alitsuk mar azt hogy ez a minoseg csucsa es a legjobb a vilagon mert ez egyszeruen vicc kategoria.
Amugy en veszem a zenet ha nem felel meg a streaming akkor ajanlom neked a juno.co.uk es itt wavban is megvasarolhatod. De nagyon sok ilyen jellegu oldal van.
Meg mindig allitom az “audiophillek” 95% nem tudja megkuloboztettni a jol kodolt 320as mp3-at a wavtol.
Azok akiknek 50e forintos tapkabeluk van csak szimplan idiotak, kedvencem amikor egy cikkben 5 oldal volt egy optikai kabel tesztje es elakartak magyarazni benne mennyivel jobban szol a 40e forintos mint az 3e forintos hama.
Amugy ha valakit nem elegit ki a spotify annak a vinyl hogyan lesz eleg zenei kinalatban? Persze vannak dubplatek amik lehet max 50-100 peldanyban keszultek (nekem is van) de ezek 100 lejatszas utan mar 128as mp3 szintjen vannak.
Szerintem pont erről szól az egész hifista világ a legtöbb embernél: elmondhatja, hogy a lehető legjobb hangzásért mindent megtesz (mármint szerinte).
Amúgy a vinyl szerintem sem szól másról, csak az élvezetről. És szerintem azért hiszik, hogy jobban szól, jobb a minőség, mint a digitálisnak, mert bizonyára van egy természetes torzításuk ezeknek, amik valami pluszt adnak nekik. Kiemelnek a zenéből egy-egy részt, egy-egy hangszert. Amit persze eredetileg nem kellene kiemelni, de nekik így jobban tetszik. És elhiszem, hogy ők jobbnak érzik még akkor is, ha az eredetihez képest sokkal rosszabb.
Amikor 4e-ert veszel egy db vinylt amin legjobb esetben van ket jo szam (azok a lemezek ahol 33-on oldalnkent van 30 perc zene mar alapban vicc :))
Te is jobbnak erezned mint a wavban megvasarolhato 2 dollaros zenet 😂
Hmmm…
Ez az audiophil dolog ugyanaz mint barmi mas hobbi a vilagon. Ha sok penzed van, akkor megveszed a draga cuccokat, ha nincs sok, akkor a kozepkategoriat (de ugyanugy fog szolni).
En jegkorongozom (mar hobbi szinten).
Vannak azok, akik megveszik a legdragabb cuccokat (90e az uto, 240e a korcsolya…stb), de ettol fuggetlen egy suta barom
Lehet jatszani 80e-s koriban is es 40e-s utovel is. A jatek/kikapcsolodas erteke ugyanaz.
De ezt mondom egy jo analoglemezjatszo nem fog jobban szolni mint egy jo minosegu streaming.
Oke de nem is a 128 mp3 a szint hanem a 256, ott pedig mar az emberek 99% elverzik (persze ha normalisan van kodolva, nem ugy mint 20 eve amikor tele volt hibaval minden kodolas).
Amugy ma mar dj-knek is a zenek nagyresze nem jon ki vinyl, persze aki folyamatosan csak regizenet hallgat annak mindegy. De en heti szinten folyamatosan valogatom a friss megjeleneseket a 20 eves zenek meg nem erdekelnek. Azokat mar megvoltak akkor (persze van neha egy nosztalgia, de az tokeletesen megfelel spotifyrol vagy youtuberol es annyi 20 evre megint).
Amugy nekem ez a post volt az amitol elindult egy mondatban a hifista meg a rendes lemezjatszo ![]()
Bizonyára közülünk is ismerik néhányan, de azrét beteszem a linket ide:
Azért egy jópár napig eltarthat, mire minden hozzászólást elolvasunk. Ebben vannak olyan hozzászólók, akik konkrétan készítik azokat a lemezeket, amiket a hifisták otthon (minden pénzt rááldozva) élvezettel hallgatnak.
Persze a nagy kérdés az az, hogy úgy kell-e szólnia, mint ahogy a hangmérnök megálmodta? - De nyílván nem lehet leutánozni otthoni körülmények között azt a lehallgató helyiséget. - Vagy úgy kell szólnia, ahogy egy hallgató vélni véli :D
Muszáj. Még a végén többet érnének, mint a ház, amiben vannak, akkor meg inkább egy másik ház.
Az Audio-Technica elég régi márka, aki nem ismeri, magára vessen.
(Manapság abban élünk, hogy pénzért mindent meg lehet venni… hát igen, majdnem mindent.)
(Hosszú lenne, de van egy “hifista” ismerősöm, akinek többméternyi jazz-bakelit-gyűjteménye van, majd miután rátalált a digitálisan is beszerezhető effélékre, részben visszatért a bakelit–csöves előfok–“asztali” CD-író-folyamatra, mert úgy jobban közelít az eredetihez.)
(Na tessék, olcsó DAC, pár tízezerért… :))
Kicsit eles fordulatot tennek miutan igy belemelyedt a topik a hifista neverending legjobb megoldas keresesbe.
En csaknegy jo megoldast keresnek kb 30m2s nappaliba kompakt rendszerre (nem magamnak). Ami elvaras lenne az bluetooth/airplay kapcsolat, netes radio (tuneIn udvozolendo), usb zenehallgatas (nem kell tudnia a hetente megjeleno uj formatumokat;) plusz egy medialejatszo lesz hozzakotve keves tv tobb film/sorozat fogyasztas (nem kell tudni 5.1, szurkezonas tartalomszolgaltatok plussz nagyon sok klasszikus film a mult szazad elejerol),kategoria altal elvarhato jo hangzas, nem tul veszett ar.
Ami eddig fennakadt a szorasbol az az Onkyo cs n575d (airplay nelkul de az bt vel kikuszobolheto)
http://www.eu.onkyo.com/en/products/cs-n575d-141392.html
Arban szolgaltatasban jonak nez ki. Egesz jo reviewokkal. Teljesitmenyben eleg lehet?
Talaltam meg egy yamahat ebben a kategoriaban (mcr 750) de ott nincs tuneIn.
Vagy esetleg eleg lehet egy jobb soundbar?
Bocsi hogy beronditottam a digitalis svajcibicskakkal az analog sercegesbe;)
Koszi az otleteket tanacsokat elore is. ;)
Szerintem a teljesítménye elég, de a mélye kevés lesz (ha arra is van igény).
Sonos, nincs bt vagy airplay. Viszont van brutal jo app es gyakorlatilag minden letezo streaminget es netes szolgaltatas bele lehet kotni.
Melyre en is gondoltam hogy necces lehet es sajna nincs sub kimenet.
Bt/airplay mindenkeppen kell mert egy macmini hangja surun ra lenne kuldve zsinor nelkul.
App semmikeppen nem szukseges ha nincs az sem baj.
Yamhaval a baj, hogy se bt se tunein. Megnezem az ujabb verzioit esetleg.
Sounbar mint opcio? Ott nincs semmi extra szolgaltatas. Line/digital in. Meg bt. Hangra? Egy ilyen hagyomanyos doboz hangszorohoz viszonyitva (ott meg mely doboz is van)??
Szerk: sub kimenet van. Tulkeppen az osszes modellen, szoval ha a bass keves akkor egy kisdoboz plussz.