Én két hete az LSI RAID vezérlőtől dobtam le a láncot. Random hibákat generált (4 évig ment hiba nélkül), disk hibára hivatkozott. Nosza kicseréltem a 4 disket 24/7-es szerverbe ajánlottra, amúgy is szűkös volt picit a tárhely. Egy hétig ment, majd random elkezdte eldobálni a tömböt… Végül az utolsó pillanatban készítettem egy mentést egy sima diskre. Azután többet nem állt fel a RAID.
Sok küzdelem után meglett a ludas, a vezérlő hűtőbordáját két műanyag pöcök tartja a helyén, az egyiknek letört az egyik kis füle, így megkokszolódott a chip. Egy újkorában 300 ezres vezérlőn.
Vettem az e-bayen egy PERC 6i-t, annak egy vasdrót tartja a hűtőbordáját. 😀
PHP programozónk frissítette a webshop kódját. De az adatbázis struktúráját nem. Ahogy az előző alkalommal sem.
Természetesen nem nagyon működik semmi.
Ezt nem is igazán értem, hogy csinálhat ilyet? Tesztkörnyezetben futtatja a php-t, majd amikor neki minden faxa felteszi nálatok és csodálkozik, hogy adatbázis frissítése nélkül nem megy? Vagy ez a “programozó” csak betanított munkás, aki felteszi oda a fájlokat, ahova mondják neki?
Van egy olyan szokása, hogy nem teszteli le, hogy amit ír, az lefut-e. Vagy akár csak a szintaktikai korrektségen kívül van-e értelme. Ő megírja, mi teszteljük.
Lassan olyan leszek, mint az öreg Cato, aki minden felszólalását a szenátusban úgy fejezte be, hogy egyébként pedig Karthágót el kellene pusztítani. Ezt a programozót le kellene váltani. :-P
Azt nem lehet egyszerre frissíteni, mert Ajax kéne hozzá, de azt még nem találták fel. :))) Bocsi!
De tényleg, akkor hogy csinálták meg a realtime keresőt, ahhoz nem ajax kell?
Ez az a tipikus helyzet, hogy az ember nem tudja eldönteni, hogy melyik a nagyobb gáz, ha nem ismeri az eszközt, vagy ha ismeri, és behazudja az ügyfélnek, aki ráadásul nem is tudatlan a szakmához. Mondjuk perelni csak az utóbbiért lehet, talán. :)
Amikor elhoztam a magánszámlámat tőlük, beolvastam a fiókvezetőnek, leültettek és elhűlten hallgatták a f.ck listát, majd közölték, hogy már tesztelik az új, java mentes ibankot. Ez 5 éve volt. Azóta sem született meg.
Már rég váltanom kellett volna – na, ilyen gomb kéne még :) –, csak a multi ügyfeleknél olyan körülményes mindent elintézni, nem vitt rá a lélek. De olyan kitartóan próbálják elüldözni az ügyfeleket, úgyis ez lesz a vége.
Ja, elvileg van a cib-nek is appja, csakhát az átutalásokat egy mobilon/tableten intézni elég kényelmetlen, de vagy ez lesz, vagy bankváltás. Vagy előszedem az iphone4-et ios7-tel, és abból lesz token. :)))
Biztos jó, csak elég kényelmetlen, meg hát van abban logika, hogy ne egy eszközön bonyolódjon az átutalás és jöjjön biztonsági kód, nem tudom, fel tudják-e törni a telefont, de nem szeretem. Ezért jó, ha vagy van token, vagy jön megerősítő sms. Nekem legalábbis.