Dühöngőcske

Ha szabad beleszólni, én a FRITZ!Box-ot ajánlom (németországban vannak szolgáltatók, akiknél választható is, ezt onnan tudom, hogy a német ebay tele van 0 kilométeres fritz-ekkel): lekezeli a dsl-t, de a kábelt is, 4 gigabites Lan, ip alapú telefon kliens (dect is), AC-s wifi, stb. Elképesztően testre szabható minden porcikája.

Én az elődjét használom, és valami brutál jó, eléggé melegszik, ha megy a wifi, de nem kell megijedni, 33 fokban sem sült meg.

Szerintem csak ez kell neked. Viszont command line, xcode-select utan, nekem szokott mukodni a regi compiler is. Legalabbis, a 4.4.1-es Xcode ARMv6 compilere igy mukodik. Nekem csak az otthoni iMacen vannak fenn az Xcode arhivum, igy a mindennapokban, az ocska MBP-n csak a legujabbat hasznalom.

1 kedvelés

Ha az otthoni halozat fontos, hogy mindig mukodjon, akkor is, ha a modem lehalt, akkor sajat routert, de legalabb switchet kell hasznalnod. Ha sajat routert hasznalsz, akkor mindent amoge erdemes tenni, viszont ez azt is jelenti, hogy minden lekeres dupla NATon megy keresztul, ami mukodik, csak nem elegans. Ha sajat modemet hasznalsz, akkor a sajat routered publikus IP cimet kap (Carrier grade IPv4 ES publikus IPv6), igy nincs dupla NAT es a sajat halozatodra jobb a ralatasod. Sajnos hardverekbol nincs tul sok, ami megfelel a Unitymedianak, ahogy @147break irta, a Fritzbox jo, a 6490 megfelelo. Ez router es modem is egyben (+Wifi, Analog telefonkonnektor, DECT allomas es meg kavet is foz), otthonra idealis.

A saját hálozat nagyon fontos, mert ahangrendszerem is utp kábelen (és wifi-n megy).

Srácok, ma rettenetesen kiakadtam az Apple-re a sok hülyeség és nem működik és hülyén működik dolgon.
De ma láttam egy videót, ami végképp betett a mai napomnak. És ez most komolyan gondolom, nem poénkodásból írom. Szóval a mai napra az i betűre a pont az, hogy ha minden igaz a Carpool műsort (amit ugye bejelentett, hogy csak az Apple Musicon lesz elérhető) nem James Corden fogja vezetni. Pedig főleg a műsorvezetőért néztem a sorozatot, mert iszonyat jó fejnek tartom. Ezt a videót néztem meg most:

csak úgy röviden, hogy utálom a wordpress-t…

3 kedvelés

Es sajnos meg mindig az egyik legjobban hasznalhato keret…

elég szomorú, nekem teljesen logikátlan:-/
mondjuk én prestashophoz vagyok szokva, az meg teljesen más logikát követ.
a baj igazából az, hogy nem igazán volt időm foglalkozni vele, mindennek gyorsan kész kellett volna lennie, így lett utálat a kíváncsiságból…

Ne érts félre én sem szeretem, de láttam már rosszabbat :)

Ilyen ez, de tényleg használható. A nehézséget mindig az okozza, hogy meg kell találni benne a logikát. Sokat foglalkotam vele, aztán most már nem érdekel. Ha néha elém kerül egy, akkor már én is vakarózom, mert elég sok a változás benne :D

Én nem értem mi van a gépemmel, vagyis a rendszerrel. Hihetetlen hülyeségeket csinál. Tipikusan az az eset, hogy újra kellene indítani a gépet. De mi a franc történhetett?
Kezdődött azzal, hogy a Safari össze-vissza jelenik meg. A kedvencek ablak (vagy mi) ikonjai nem középen, hanem balra vannak húzva. Az új tab felirata nem jelenik meg, sőt összecsúsznak a tabok is. Egymásra. Persze, ha megmozgatom, akkor utána helyre áll, de…
iTunes nem játszik le zenét. Nem az Apple Musicól, hanem helyi tartalomból. What a f… ???

Itt egy screenshot, bár itt nem csúsznak legalább össze a tabok. De látszik, hogy nincs címe, pedig oldalt betöltötte.

Itt az iTunes screenshot, ahol látszik, hogy rányomtam a playre, de nem indult el a lejátszás. Mert ha elindult volna, akkor nem tudtam volna screenshoto csinálni, hogy pont 0:00 az aktuális pozíció:

Fákk Áppül

ui.: persze újraindítás után minden megy faxán…

Ez igaz :D De az is, hogy nem tökéletes a rendszer. Eddig amúgy ilyeneket soha nem csinált. :)

1 kedvelés

A hang problemadra megoldas, ha kilovod a coreaudiod nevu processzt. Miota 10.4-ben megjelent a coreaudiod azota csak a baj van vele.

a safari ezt nekem allando jelleggel produkalja, marmint a grafikus szetesest, a toolbaron beallitott gombok nekem is jobbra elmasznak maguktol, screenshotot sem nagyon lehet csinalni rola, minden bill eger mozgasra visszaall a normalis verzio (gombok maradnak a jobb szelen)
clean install volt, nem varialok vele, mert feleslegesnek tartom,
ahogy irtad minden masodik rendszer jo csak, erre az evre ez jutott, kosz apple

1 kedvelés

Minden lepattogzásnak saját története van. Ha visszaküldi telefonját, az Epül visszaküldi a gyárba, ahol a kínai munkások dedikálják Önnek. (Ráspollyal.) :)))

https://c1.staticflickr.com/3/2512/32019034453_2121100f83.jpg

1 kedvelés

Cégnél én sem váltottam a kapitányról.

Viszont most az 5.2-es Server update piroslik az App Store-ban, mert az egyik újítás, hogy a béna saját SMB implementációjuk csak signed kapcsolatokat fogad el. Ezt persze a 7 db XP kliens, a W2003 server és a 8 mac kapitány kliens sem tudja…

Egyszer felraktam, kínlódtam fél napot, majd visszaraktam ccc-vel a másik diskről a működő mentést…

Erősen fontolgatom a debian linuxra visszaállást…

Egyrészt igazad van. Másrészt azért az SMB-t sem kell félteni. Szóval elhiszem azt, hogy megelégelte az Apple az SMB hülyeségeit és megpróbálja ráerőltetni másokra. Ami persze nem fog menni.

És azért a mérleg másik oldalán ott van a 7db XP meg a w2003 :)

Két olyan rendszerről beszélsz, ami egyáltalán nincs támogatva. Így mit vársz? A hőn szeretett win7-nek is csak 3 éve van már hátra.

Az SMB egy szabvany. Amelyik implementacio nem mukodik a szabvany szerint, az rossz.